Danmarkstogt 2016

I 2016 gik M/S BIBIANAs togt til Nordjylland og Nordatlantens Brygge i København. Togtet startede d. 17. august i Aalborg og fortsatte i løbet af august og september rundt til ni andre nordjyske havne. Togtet sluttede d. 27. oktober efter at have ligget næsten en hel måned i Nordatlantens Brygge.

Projektet, der var med om bord på skibet i 2016, hed ”Den eventyrlige havn” og handlede om havnearkitektur, kreativitet og børnebrugerinddragelse. Formålet med projektet var at skabe inspiration til liv og kultur i de danske havne.
De besøgende skoleklasser blev undervist i at være arkitekter, og herefter skulle børnene bruge deres kreativitet og fantasi til at komme med bud på, hvad man kunne bygge på deres lokale havn for at give den mere liv og gøre den mere eventyrlig. I løbet af undervisningsforløbet skulle børnene både bygge en model af deres ideer og tegne dem i et Virtual Reality-tegneprogram.
Der var desuden også en udstilling, to Virtual Reality-studier og en workshop om bord på skibet til fri afbenyttelse for alle interesserede.

Se video om togtet og læs mere om udstillingen og om M/S BIBIANA.

Nedenfor kan du læse om nogle af højdepunkterne fra vores 2016-togt. Du kan desuden finde mere information om togtet på vores presseside.

Åbning af togtet og Aalborg Festivals

Den 17. august åbnede M/S BIBIANA Aalborg Festivals med et brag af en børnefest. Under åbningen spillede Orkester Norden på kajen foran skibet, og det 15 meter høje klyversejl blev hejst – et sejl, som Viive Noor, leder af Children’s Literature Center i Tallinn og kurator på udstillingen “Sea Fairy Tales”, havde forvandlet til et stort kunstværk.

Orkester Norden foran M/S BIBIANA:
åbning billeder
Viive Noor foran klyversejlet:
thumb_IMG_2424_1024

Udstillinger på Utzon Center og i Musikkens Hus

Udover at have udstilling og kunstaktiviteter om bord på M/S BIBIANA valgte vi i år også at samarbejde med lokale kulturinstitutioner om at lave en udstilling og arrangere kunstaktiviteter i deres lokaler. Dette gjorde vi, fordi det var vigtigt for os, at så mange børn som muligt fik muligheden for at arbejde med havnearkitektur, illustrationskunst og Virtual Reality.

På Utzon Center tilbød vi en forkortet udgave af undervisningsforløbet på skibet. Her kunne skoleklasser altså komme og arbejde som arkitekter, bygge modeller og tegne i Virtual Reality-tegneprogrammet.
Desuden lavede vi på Utzon Center også en udstilling med de bedste modeller fra de forskellige nordjyske havne.

I Musikkens Hus udstillede vi 76 originalværker fra udstillingen “Sea Fairy Tales” og 28 grafiske særtryk fra udstillingen ”Sailing Tales from Slovakia”. Her kunne alle interesserede komme og se udstillingen, og skoleklasser kunne bruge den som inspiration til undervisningsforløbet på Utzon Center.

Rundvisning på Utzon Center (tv.) og Musikkens Hus (th.):
rundvisning åbnind

Kulturmødet på Mors

M/S BIBIANA deltog på Kulturmødet på Mors d. 25.-27. august. Vores formål med at deltage på Kulturmødet var at sætte børns stemmer på dagsordenen og vise, hvor meget vi kan lære af børns kreativitet. Vi afholdt derfor to debatmøder, hvor børn var eksperterne, ligesom vi præsenterede nogle af børnenes ideer til havnearkitektur for arkitekter og andre fagfolk. Vi havde desuden også arrangeret, at DR’s juniorkor kom og sang på skibets dæk.

”På Kulturmødet vender vi det 180 grader; det er os voksne, der lærer af børnene. Vi ønsker, at voksne skal opleve, hvad børn finder på og deltage i børnenes aktivitet for selv at blive inspirerede til at se nye anvendelsesmuligheder og tænke i mange muligheder. Vi ønsker, at børns stemme bliver hørt i langt højere grad end i dag. Derfor har vi sammensat et program, som omfavner børns idérige hjerner og viser, at voksne kan lære meget af børns måde at tænke kreativt på, når de indretter havne, boligområder, skoler, mm. Et program, som ikke blot består af voksenpaneler, der taler om børnene. Hos M/S BIBIANA er det børnene, der taler, og vi voksne, der lytter og lærer.” – Janne Bech, direktør og kurator, BIBIANA Danmark.

Billeder fra debatarrangementerne under Kulturmødet:
børn som arkitekter 1
DR’s juniorkester synger:
14182433_10153676807626338_132785068_n

Kulturministeren på visit

I forbindelse med Kulturmødet besøgte daværende kulturminister Bertel Haarder og hans hustru, Birgitte Haarder, M/S BIBIANA. De fornemme gæster blev budt velkommen af Janne Bech, direktør i BIBIANA Danmark, Henrik Lehmann, direktør i Nordea-fonden, Erik Kromann, leder af Marstal Søfartsmuseum, og Boris Gandel, Slovakiets ambassadør i Danmark.

Bertel Haarder fik en rundvisning på skibet, snakkede med børnene om deres havnearkitektur og tegnede i Virtual Reality-tegneprogrammet. Undervejs udtrykte kulturministeren stor begejstring for projektet om bord på skibet og proklamerede desuden, at det eneste han ønskede sig til sin fødselsdag var en limpistol og Virtual Reality-tegneprogrammet Tilt Brush.

Bertel Haarder på dækket og i lasten sammen med Janne Bech, direktør i BIBIANA Danmark, Henrik Lehmann, direktør i Nordea-fonden, og Boris Gandel, Slovakiets ambassadør i Danmark:
janne, henrik, boris, bertel
Bertel Haarder tegner i Virtual Reality-tegneprogrammet Tilt Brush, ser børnenes modeller og får overrakt en illustration fra udstillingen “Sea Fairy Tales”:
janne overrækker illustration

 

Sejlplan 2016

15.-21.8 Aalborg

22.-24.8 Thisted

25.-27.8 Nykøbing Mors

28.8-2.9 Hirtshals

3.-6.9 Skagen

7.-9.9 Sæby

10.-11.9 Hals

12-18.9 Løgstør

19.-21.9 Hadsund

22.-25.9 Hobro

26.9-1.10 Aalborg