Om M/S BIBIANA

Bibiana099

M/S BIBIANA er Danmarks første kunstskib for børn. Skibet blev søsat i sommeren 2015 og har siden været på to togter rundt i Danmark.

I sommeren og efteråret 2017 vil skibet drage ud på sit tredje togt, så endnu flere børn kan få gavn af kunsten og aktiviteterne om bord. M/S BIBIANA er en sejlende udstillings- og undervisningsplatform for børnekunst og -kultur.

M/S BIBIANA samarbejder løbende med både nationale og internationale illustratorer, så udover at møde M/S BIBIANAs dygtige formidlere om bord, kan man også møde disse illustratorer og deltage i kreative workshops med dem.

IMG_2253_LOW

Gratis for alle

M/S BIBIANA vil med udstillingerne og kunstaktiviteterne gerne bidrage til alle børns udvikling og dannelse. Det er derfor gratis for alle at komme om bord, ligesom det er gratis for skoleklasser at tilmelde sig et undervisningsforløb med en af vores kunstformidlere om bord på skibet.

Læs mere om undervisning

Mere liv i havnen

Udover at tilbyde alle børn en unik kunstoplevelse vil M/S BIBIANA bidrage til, at Danmarks havne udvikles til rekreative, blå områder. Derfor laver vi ikke kun aktiviteter om bord på skibet, men også på kajen.

Bag om M/S BIBIANA

M/S BIBIANA er søsat af non-profitforeningen BIBIANA Danmark. Nordea-fonden har støttet M/S BIBIANA med ni millioner kroner. Indtil videre har skibet besøgt 26 danske havne og undervist mere end 200 skoleklasser.

Læs mere om BIBIANA Danmark her eller besøg bibianadanmark.dk.

Togtet 2016

I 2016 satte M/S BIBIANA fokus på arkitektur og børnebrugerinddragelse for at skabe liv og inspiration til kultur i de danske havne. Skibet lagde til i 10 forskellige nordjyske havne i løbet af august og september og lå desuden i Nordatlantens Brygge i København i hele oktober. Med om bord var professionelle kunstnere, formidlere og arkitekter, der underviste skoleklasser i kunst og arkitektur. I løbet af undervisningen skulle børnene arbejde som arkitekter og bruge deres kreativitet og fantasi til at komme med bud på, hvad man kunne bygge på deres lokale havn for at give den mere liv og gøre den mere eventyrlig. Børnene skulle derefter visualisere deres ideer både ved at lave fysiske modeller af dem og ved at tegne dem i et Virtual Reality-tegneprogram.

Der var desuden også en udstilling, to Virtual Reality-studier og workshop om bord på skibet til fri afbenyttelse for alle interesserede.

Læs om højdepunkter og se video fra togtet 2016.

billedekollage 3

Togtet 2015

I 2015 satte M/S BIBIANA fokus på fortællinger fra verdenshavene. Børneillustrationskunst med sagn og fortællinger fra havet var udstillet både under dækket og på skibets sejl og dannede grundlag for undervisning i fortællekunst og oplevelsesdesign, workshops, skattejagt og andre kunstaktiviteter.

MS BIBIANA_LOW2