Om udstillingerne

Alle BIBIANA Danmarks aktiviteter tager udgangspunkt i verdens bedste børnebogsillustrationer. Således også M/S BIBIANA.

M/S BIBIANA har værker fra udstillingerne ”Sea Fairy Tales” og ”Sailing Tales from Slovakia” om bord.

Illustrationerne fortæller sagn og myter fra verdenshavene som fortælles til de besøgende børn.

Værkerne illustrerer fantasifuld arkitektur både over og under havets overflade: Slotte lavet af fisk, en hvals mave, der fungerer som bur for et barn, huse af muslingeskaller og en fladfisk, der bruges som militært transportmiddel.

Kunstnere fra i alt 12 forskellige lande har bidraget med værker til udstillingen om bord på skibet.

Sea Fairy Tales


Udstillingen ”Sea Fairy Tales” blev skabt til ”Estonian Children’s Literature Center” i 2011 i forbindelse med, at Tallinn var Europæisk Kulturhovedstad. Anerkendte børnebogsillustratorer fra ti lande omkring det Baltiske Hav bidrog med værker til udstillingen. Blandt disse var seks danske illustratorer: Rasmus Bregnhøi, Otto Dickmeiss, Antonieta Medeiros, Bente Olesen Nyström, Birde Poulsen og Kirsten Raagaard.

BIBIANA Danmark fik lov at låne udstillingen i forbindelse med togtet i 2015.

 

Sailing Tales from Slovakia


Udstillingen ”Sailing Tales from Slovakia” blev skabt af BIBIANA Danmark i samarbejde med BIBIANA Slovakia. Udstillingen består både af værker af nogle af de dygtigste, slovakiske illustratorer gennem tiderne og af værker af nye, internationalt prisbelønnede, slovakiske illustratortalenter. Således giver udstillingen både et historisk blik på og et samtidsbillede af slovakisk illustrationskunst.

 

 

anneLinnamagi