Om M/S BIBIANA

Bibiana099

M/S BIBIANA er Danmarks første kunstskib for børn. Skibet blev søsat i sommeren 2015 og har været på tre Danmarkstogter. I løbet af tre år på havet har skibet besøgt 39 danske havne-byer, hvor der er blevet samarbejdet, udstillet og afviklet aktiviteter med mange anerkendte museer og kulturinstitutioner. M/S BIBIANA samarbejder også løbende med både nationale og internationale illustratorer, hvilket vil sige, at man om bord på skibet, udover at møde dygtige formidlere, også kan møde illustratorer og deltage i kreative workshops. Fra M/S BIBIANA vil vi gerne bidrage til, at Danmarks havne udvikles til rekreative, blå områder. Derfor tilbyder vi ikke blot børnene en unik kunstoplevelse gennem skibets udstillinger, men laver også aktiviteter direkte på kajen.

M/S BIBIANA er søsat af non-profitforeningen BIBIANA Danmark, og er støttet af Nordea-fonden med ni millioner kroner.

Læs mere om BIBIANA Danmark her eller besøg bibianadanmark.dk.

IMG_2253_LOW

Gratis for alle

Vores mål med M/S BIBIANA er at bidrage til børns udvikling og dannelse gennem udstillinger og kunstaktiviteter. Derfor er det gratis for alle at komme om bord, ligesom det er gratis for skoleklasser at tilmelde sig et af skibets undervisningsforløb.

Læs mere om undervisning

Togtet 2016

I 2016 satte M/S BIBIANA fokus på arkitektur og børnebrugerinddragelse, for at skabe liv og inspiration til kultur i de danske havne. I løbet af august og september lagde skibet til i 10 forskellige nordjyske havne og lå desuden i Nordatlantens Brygge i København gennem hele oktober. Med om bord var professionelle kunstnere, formidlere og arkitekter, der underviste skoleklasser i kunst og arkitektur. I løbet af undervisningen skulle børnene arbejde som arkitekter og bruge deres kreativitet og fantasi til at komme med bud på, hvad man kunne bygge på deres lokale havn for at give den mere liv og gøre den mere eventyrlig. Børnene skulle derefter visualisere deres idéer, både gennem modelbyggeri og ved at tegne dem i et virtual reality-tegneprogram. Der var desuden også en udstilling, to virtual reality-studier og en workshop om bord på skibet, til fri afbenyttelse for alle interesserede.

Læs om højdepunkter og se video fra togtet 2016.

billedekollage 3

Togtet 2015

I 2015 satte M/S BIBIANA fokus på fortællinger fra verdenshavene. Børneillustrationskunst med sagn og fortællinger fra havet var udstillet, både under dækket og på skibets sejl, og dannede grundlag for undervisning i fortællekunst og oplevelsesdesign, workshops, skattejagt og andre kunstaktiviteter.

MS BIBIANA_LOW2